Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

22 Mayıs 2024
Hemşirelik Haftası

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Demir Kösem, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Demir Kösem’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Hakkari Devlet Hastanesi Eğitim Birimi sorumlusu hemşire Yıldız, “30 Yıllık Deneyimi ile Klinisyen Hemşirenin Gözünden Hemşirelik” adlı sunum ile deneyimlerini paylaştı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çiçek Ediz, “2023 yılında Türkiye’deki Hemşirelerin Mutluluk, Umut ve Gelecek ile İlgili Beklentilerinin Belirlenmesi, Hemşire Göçünü Önlemek İçin Politika Geliştirmeye Rehberlik Edebilecek Tanımlayıcı Bir Çalışma” ile ilgili konularda sunum gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Müge Haylı ise  “Pediatri Servislerinde Çalışan Hemşirelerin Malpraktis Konusundaki Algı ve Tutumlarının İncelenmesi” ile ilgili bilgiler aktardı.

Daha sonra, hemşirelik bölümü 2. sınıf öğrencisi  Hatice Yakut, “Öğrenci Hemşirenin Gözünden Hemşire Olmak” adlı konuyla ilgili  görüşlerini paylaştı.

Etkinlik, müzik dinletisi ile sona erdi.