Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Can Yılmaz’ın yürütücülüğünde çevrim içi olarak gerçekleştirilen çalıştayda, “Doğu Akdeniz’deki Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) Yuvalama Kumsallarında (Kazanlı, Akyatan ve Samandağ) Yuva Mikrobiotası, Patojen Yoğunluğu ile Yuvalardaki Oksijen ve Sıcaklığın Yavru Başarısına Etkisi” konuları ele alındı.
Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Can Yılmaz, projenin amacı ve önemine değinerek katılımcılara kapsamlı bilgiler sundu.
Programın ilk oturumunda, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Türkozan, “İklim Değişikliği ve Deniz Kaplumbağaları” başlıklı sunumuyla iklim değişikliğinin deniz kaplumbağalarına etkilerini değerlendirdi. Ardından, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bektaş Sönmez, “Sıcaklık ve Oksijenin Yavru Başarısı Üzerine Etkisi” konusunda bilgiler paylaştı.
İkinci oturumda, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Törün, “STEF Hastalığı ve Hastalık Etmeninin Kumsallara Göre Dağılımı” başlıklı sunumuyla, Dr. Öğr. Üyesi Metin Ertaş ise “Yuva Mikrobiyotası ve Kumsallara Göre Dağılımı” üzerine yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaştılar.
Program, çalıştayın genel değerlendirmesiyle sona erdi.