Üniversitemiz Öğretim Üyesinin Projesine British Council'dan Destek

08 Ağustos 2024
Üniversitemiz Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gündoğdu'nun yer aldığı "Investigation of Grid-Forming Ancillary Service Regulations in the UK and Potential Analyses for Turkey" başlıklı proje, British Council ISPF Research Collaboration Grants tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Desteklenmeye değer bulunan proje kapsamında, Birleşik Krallık elektrik şebekesinde uygulanan şebeke oluşturma yardımcı hizmet düzenlemelerini incelemeyi, Türkiye için en uygun olanların bir uygulama haritasını oluşturmayı ve Türk enerji pazarı için düzenlemeler ve girişimler geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje, küresel enerji zorluklarına yenilikçi çözümler sunmanın yanında elektrik şebekesi kodlarını  (grid code) geliştirme ve yenilenebilir enerji sistemlerini Türk ulusal şebekelerine bağlama konularında deneyim kazandırmanın yanı sıra yeni uluslararası bağlantılar ve ağlar oluşturmayı hedeflemektedir.

Başarılı çalışmalarından dolayı hocamızı tebrik ederiz.