Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Düzenlendi

Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Düzenlendi
17 Temmuz 2024
Üniversitemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı” gerçekleştirildi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Furkan Berber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Yılmaz, Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Dr. Öğr. Üyesi Şehmus Aydın, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, dekanlarımız, yüksekokul müdürlerimiz, akademik ve idari personelimiz katıldı.

 

Programda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz 2016’da yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı.

 

Sinevizyon gösteriminin ardından bir konuşma yapan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mahsum Aslan; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde milletimizin destansı zaferini kutlamak ve ülkemizin kahramanlarına olan minnettarlığımızı ifade etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tarihinin en ağır imtihanlarından birini yaşayan ülkemiz, 2016 yılı 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akına maruz kalmış; Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman güçlerimizin üstün gayretleriyle işgal girişimi bertaraf edilmiştir. Bu darbe girişimi, sadece ülkemizi değil, aynı zamanda Müslüman dünyayı ve umutlarını barışa, adalete ve itidale bağlamış olan insanlığı da hedef almıştır. Zira bizler biliyoruz ki, aziz milletimiz hem ateşler içinde yanan coğrafyamızın hem de insanlığın yegane umududur. Bugün destansı zaferin sekizinci yıl dönümü. Yıllar yılı tezgâhlanan sinsi bir plan 15 Temmuz gecesi sahneye konulurken sanki Allah Teâlâ’nın asırlar önce beyan buyurduğu bir hakikat yeniden tecrübe edilmiştir” dedi.

 

 Program, Vali Yardımcısı Furkan Berber’in konuşmalarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Mahsum Aslan’a teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

Haber Galeri