“Hakkâri’de Vatan Hizmeti” Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

“Hakkâri’de Vatan Hizmeti” Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı
14 Mayıs 2024
1977-78 yıllarında Hakkâri’de subay olarak vatani görevini yerine getiren üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı’nın “Hakkâri’de Vatan Hizmeti” adlı fotoğraf sergisi Hakkâri Meydan Medrese’sinde açıldı.

Üniversitemize bağlı Kent Arşivi ve Etnografya Müzesi Sergi Salonu’nda açılan sergiye; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Rektör Yardımcısı Mehmet Sait Taylan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Aksoy, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek, Genel Sekreter Senar Hatim, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Hayata yapıcı tarafından bakabilmek, yapıcı olmaya çalışmak ve taş üstüne taş koyabilmek çok önemlidir. Hayata bu açıdan bakabilmek çok değerli. Abdurrahman hocamızın sergisine de bu açıdan bakıyorum. Sergideki resimler vasıtasıyla yaşadığımız şehrin yaklaşık 50 sene öncesini anlamaya ve konuşmaya çalışıyoruz. Bu gerçekten çok etkileyici. Şu an içinde bulunduğumuz Meydan Medresesi  bizi 1700’lü yıllara götürüyor. Burayı ilk gördüğümde bu değerin bir an önce eski görkemine kavuşması gerektiğini arkadaşlara söyledim ve bu günlere getirdik. Bundan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.  

 

Sergiye katılan  Vali Yardımcısı Furkan Berber, Rektör Yardımcısı Abdurrahman Dodurgalı’ya davetlerinden ve Hakkâri’nin tarihine ışık tutan kendi kişisel yaşamı ile Hakkâri’nin tarihi yaşantısını kültürünü, insani değerlerini arşivinden çıkarıp bizlerle paylaştığı için teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, İstiklal Marşı’nın bir kıtasını okuduktan sonra o dönemle ilgili anılarını paylaştı.

 

Sergi, 13-19 Mayıs 2024 tarihleri (08.00-17.00 saatleri) arasında açık olacaktır.

Haber Galeri