Üniversitemiz ve Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği İşbirliği ile Yapılan “Bir Kitapla Bin Dünyayı Keşfet Projesi” Kabul edildi.

Üniversitemiz ve Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği İşbirliği ile Yapılan “Bir Kitapla Bin Dünyayı Keşfet Projesi” Kabul edildi.
08 Mayıs 2024
Hakkari Valiliği, Üniversitemiz ve Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği işbirliği ile yapılan “Bir Bavul Kitap Kütüphanesi: Bir Kitapla Bin Dünyayı Keşfet” projesi İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Koordinatörlüğünü üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız, Koordinatör Yardımcılığını Abdurrahman Asil’in yaptığı proje; Hakkari'nin Çukurca ilçesi ve diğer ilçelerdeki çocukların okuma alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek, onlara eğlenceli ve bilimsel öğrenme deneyimleri sunmak, çocukların hayal güçlerini geliştirmek, keyifli ve interaktif bir şekilde kitaplarla etkileşime geçmelerini sağlayacak bir ortam yaratmak amaçlanmaktadır.

 

Restorasyonu tamamlanan Çukurca ilçesi tarihi taş evlerinden birinde kurulacak olan kütüphanede, çocukların yaş gruplarına ve ilgi alanlarına hitap eden bilim kitaplarından oluşan bir kitap koleksiyonu oluşturulacaktır. Hakkari kültürüne uygun olacak şekilde yapılması planlanan kütüphanede; çocuklar için yaratıcı yazarlık atölyeleri, bilim konferansları gerçekleştirilecektir. Ayrıca çocuklar için Millet Kütüphanesi’ne gezi düzenlenecektir.