2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Kapsamında 4 Projemiz Kabul Edildi

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Kapsamında 4 Projemiz Kabul Edildi
26 Mart 2024
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Tarafından Yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” Kapsamında 4 Projemiz Kabul Edildi

Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Üyesi Semra Gürtaş Doğan danışmanlığında 1. sınıf öğrencilerinden Hasan Aslan, Muhammed Yaşar ve Dilara Avcı  ile yürüttükleri “Hakkâri İli Toprak Örneklerinde Doğal Radyasyon Düzeyinin Belirlenmesi” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünden Öğretim Üyesi  Serap Öner danışmanlığındaki Hemşirelik 2. sınıf öğrencisi Selin Uysal ile yürüttükleri “Hemşirelik Öğrencilerinin Organ Nakli Ve Bağışıyla İlgili Görüşlerinin İncelenmesi” projeleri desteklenmeye hak kazandı.

 

Diyaliz Programı Öğr. Gör. Ali Kemal Zirek danışmanlığında  1. sınıf öğrencilerinden İlayda Demir ve Umare Olam ile yürüttükleri “Hakkari İlinde Yetişen Alıç (Crataegus Spp.) Bitkisinin Eser Element Varlığı ve Düzeylerinin İncelenmesi” ve ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Aytap Dincer danışmanlığında Hemşirelik 1. sınıf öğrencilerinden Hatice Duru ile yürüttükleri "KOAH Hastalarına Verilen Progresif Gevşeme Egzersizleri Eğitiminin Hastaların Hastane Kaynaklı İnsomnia ve Memnuniyet Düzeyine Etkisi" isimli projeler de TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

 

Akademik personelimizin ve öğrencilerimizin yürütükleri bilimsel çalışmalar, öğrencilerimizin ve üniversitemizin gelişimine katkı sağlayacaktır.

 

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında projeleri kabul edilen akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.