Üniversitemiz ile Hakkari Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü

Üniversitemiz ile Hakkari Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü
11 Mart 2024
Üniversitemiz ile Hakkari Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında “Kamuya Yararlı Bir İşte Çalıştırılmaya İlişkin İş Birliği” protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş ve Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Bayrak katıldı.

 

Üniversitemiz ile Hakkari Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında eğitim faaliyetleri ve ortak çalışmaların yapılmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği protokolü ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma kararı verilen hükümlülerin (denetimli serbestlik yükümlüsü) çalışma sürelerinin yerine getirilmesinin sağlanması, yeniden suç işlemelerini önlemeye yönelik faaliyetlerinin artırılması, sosyalleşmelerinin teşvik edilmesi, üretken, toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk bilinci taşıyan bireyler olarak topluma entegre olmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.     

 

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, üniversite olarak denetimli serbestlik yükümlülüğü bulunan vatandaşlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, yapılacak projeler ile denetimli serbestlik yükümlülerine yönelik iyileştirmelere katkı sağlayabileceklerini belirtti.

 

 

Haber Galeri