Gelecek Seçimlerine Destek Projemizin Kapanış Toplantısı Yapıldı

Gelecek Seçimlerine Destek Projemizin Kapanış Toplantısı Yapıldı
06 Mart 2024
Üniversitemiz tarafından, AB Erasmus Programı kapsamında hazırlanan ve 4 ülkenin ortak olduğu “Gelecek Seçimlerine Destek” projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan proje koordinatörü Yüksekova Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Can Gözcü, proje kapsamında yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

 

Projenin Avrupa Birliği tarafından desteklenen sayılı KA2 projelerinden biri olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Gözcü, "Projemizin 5 farklı ülkeden olmak üzere toplamda 7 ortağı bulunmaktadır. 36 ay süreli olan projemizde “Okuldan Erken Ayrılma, Beceri Uyumsuzluğu, Eğitimde ve İstihdamda Olmama” gibi 3 farklı konu üzerine odaklandık. Ortaklarımızla durum tespiti yapmak için çalışma yürüttük. Çalışmada meslek liselerini seçerek bu mekanlarda odak grup çalışmalarının yanında anketler de yaptık. Odak gruplara eğitim verdik.” diye belirtti.

 

Öğr. Gör. Gözcü, İtalya Padova'da gördükleri eğitimden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve diğer ortaklarla eğitim modülü geliştirdiklerini belirtti. Gözcü, bu kapsamda ürettikleri içeriği, ortak ajans koçluğu ve mentörlük çerçeve programında Türkiye (Hakkari), İtalya, İspanya ve Hollanda'daki meslek liselerinde uyguladıklarını, genç kitlenin yeteneklerini keşfetmeleri için onlara rehberlik yapacak en önemli kişilerin öğretmenler olduğunu ifade etti.

 

Projenin hedefi doğrultusunda öğretmenlere koçluk becerileri kazandırdıklarını dile getiren Öğr. Gör. Gözcü: “Velilerle görüşmeler yaptık. Dünyanın her yerinden ulaşılabilir bir eğitim modülü hazırladık. Yaptığımız çalışmanın etkilerini araştırmak için odak gruplardaki öğrencileri bir yıl sonra ziyaret ettik. Yaptığımız görüşmelerde çok güzel sonuçlara ulaştık. Odak grup sorularını, İtalya, İspanya ve Hollanda’da da uyguladık. Hakkari'de elde ettiğimiz sonuçlar, İtalya Treviso'daki meslek lisesindeki sonuçlarla birebir örtüştü" dedi.

 

Toplantıya üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Yılmaz ve proje ekibinde yer alan akademisyenler katıldı.

 

 

 

 

 

 

Haber Galeri