Üniversitemizde Akademik Süreli Yayıncılık Konulu Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemizde Akademik Süreli Yayıncılık Konulu Söyleşi Düzenlendi
01 Mart 2024
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı tarafından “Akademik Süreli Yayıncılık” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. İhsan Seddar Kaynar moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İİİBF Maliye Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ahmet Arif Eren’in de katıldığı söyleşide  “Akademik Süreli Yayıncılık” üzerine önemli tartışmalar yapıldı.

 

Söyleşinin ilk bölümünde Doç. Dr. Eren, TR Dizin, dergi sahipliğinin dergilerin gelişim sürecindeki rolü ve dizinlerin aradığı kriterlerin dergi yayıncılığına yaptığı katkıların neler olduğuna dair bilgiler verdi.

 

Doç. Dr. Eren, ayrıca yayınladığı Fiscaoeconomia (FSECON) ve Politik Ekonomik Kuram (PEK) dergilerinin gelişimi ve çeşitli üniversitelerle iş birliği içinde yapılan kongreler hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Haber Galeri