Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Üniforma Giydi

Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Üniforma Giydi
01 Mart 2024
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizin “Üniforma Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Demir Kösem: “Bugün önemli bir gün, birazdan hemşire adayı öğrencilerimizin mesleğe ilk adım atmalarının simgesi olan üniforma giyme heyecanına tanık olacağız. Üniforma, onu giyen kişilerin, özel bir grubun üyesi olduklarını gösteren bir semboldür. Üniformanın sembolik anlamı, aslında o gruba üye olan bireyin belirli normlara uyduğunu, temel beceri ve değerlere sahip olduğunu göstermektedir. Hemşirelik mesleği açısından üniforma, bakımın, hastaya karşı merhametin, dürüstlüğün ve güvenin gizli bir sözleşmesidir. Aslında üniforma, bir mesleği temsil etmenin çok ötesinde, sizler için eşsiz bir yol haritasıdır. Sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan ve değer odaklı, önemseyen, sorgulayan hemşireler olmanızı bekliyoruz. İnsanların hayatlarına sunacağınız sağlık ve mutluluğun öncelikle sizlerin yaşamlarında da  bulunmasını, mesleğinizi etik çerçeveler içinde uygulayan, öğreten ve öğrenen hemşireler olmanızı temenni ediyoruz.” dedi.

 

 

 

Kösem, öğrencilerimizin bugün giymiş oldukları üniformaları layıkıyla taşıyacaklarına, üniversitemizi ve mesleklerini  gururla temsil edeceklerine olan inancını yeniledi.

 

Konuşmaların ardından önlükleriyle sahneye çıkan hemşirelik bölümü 1 ve 2. sınıf öğrencileri, hocaları tarafından tebrik edildikten sonra  “Hemşirelik Andı”nı okudular.

 

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber Galeri