Üniversitemizde 19. yüzyılın İlk Yarısında Devlet-i Aliyye ve Mısır Maliyesi Konulu Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemizde 19. yüzyılın İlk Yarısında Devlet-i Aliyye ve Mısır Maliyesi Konulu Söyleşi Düzenlendi
22 Şubat 2024
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Maliye Söyleşileri -2 kapsamında “19. yüzyılın İlk Yarısında Devlet-i Aliyye ve Mısır Maliyesi” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Mehmet Sait Taylan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Melek Erdek, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serdar Özdinç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Habip Demirhan, akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Doç Dr. Mesut Sert moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde Dr. Kutlu Dâne, II. Mahmud dönemi Osmanlı maliyesi ile Mehmet Ali Paşa yönetimindeki Mısır maliyesini karşılaştırmalı bir şekilde ele aldı.

 

Söyleşi, soruların cevaplandırılmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan’ın Dr. Kutlu Dâne’ye programa katkılarından dolayı teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.

 

Haber Galeri