Sergi, üniversitemize bağlı Kent Arşiv ve Etnografya Müzesi Sergi Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş’in katılımıyla gerçekleşti.
Sergiye, üniversitemiz Rektör yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Aksoy, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, daire başkanlarımız, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda davetli katıldı.
Sergide açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “İnsanlık tarihi boyunca bir şeyler yazabilmek, çizebilmek, üretebilmek süregelmiş bir şeydir. İlim yapmak da bir üretimdir. Örneğin; tarımın nasıl yapılması gerektiği ile ilgili araştırmaların yapılması ve bunun neticesinde üretimin nasıl arttırılacağına yönelik yöntemlerin geliştirilmesi bilimle ortaya çıkarılmıştır. Üniversite olarak bilim üretmek ve ürettiğimiz bilim üzerinden yaşadığımız coğrafyanın gelişimine katkıda bulunmak görev ve sorumluluklarımız arasındadır. Dolayısı ile bilim ile ilgili üretim yapan ve bu sergiyi düzenleyen ve sergiye katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Mono baskı tekniği ile oluşturulan çalışmalar, savaş ve yıkımla ilgili görüntülerin sanatla yeniden üretimini konu edinmektedir. Sergi, 31.12.2023 tarihine kadar açık olacaktır.