Üniversitemizde TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi Düzenlendi

Üniversitemizde TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi Düzenlendi
27 Kasım 2023
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri kapsamında Hakkari’de araştırma projeleriyle yarışmalara katılacak öğretmenlere yönelik eğitim faaliyetleri düzenlendi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 110 ortaokul ve lise öğretmeninin katılımıyla düzenlenen iki günlük eğitimin açılış toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Yılmaz, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, Van Bölge Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Tüysüz, akademisyenlerimiz ve il genelinde bulunan okullardaki danışman öğretmenler katıldı.

 

Programda açılış konuşması yapan rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, bu tarz projelerin önemine ve öğrencilerin gelişimine katkısına değinerek, öğrencilerin projelere katılmaları ve desteklenmeleri konusundaki görüşlerini belirti.

 

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş da proje hazırlamanın önemi ve nasıl proje yazılabileceği konusunda katılımcılara bilgi verdi.  Hayati Çavuş ayrıca “TUBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri” ile ilgili  yarışmalarının her yıl düzenli olarak yapıldığını belirti.

 

Program, katılımcılara  katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sonlandırıldı.

Haber Galeri