Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenleri Günü Programı Düzenlendi

Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenleri Günü Programı Düzenlendi
24 Kasım 2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi.

 

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Can Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ulutaş, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, akademisyenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ettikten sonra öğretmenlerin toplumların gelişmesindeki önemine değinerek iyi bir insan yetiştirmede öğretmenlerin sorumluluğuna vurgu yaptı.

 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ulutaş ise yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak geçmişten günümüze öğretmen rolünün değişimine ve bilgiye ulaşma konusunda kat edilen mesafeye değindi.

 

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tahir Yaşar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Programın devamında Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Zeynep Ölçü Dinçer ve Doç. Dr. Halil Kamışlı, “Dünden Bugüne Öğretmenlik Mesleği”, Dr. Öğr. Üyesi Yurdagül Boğar ise “Fin Eğitim Sistemi ve Finlandiya’da Yaşam” gibi farklı konularda katılımcılara bilgi verdiler.

 

Programa Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Siyar Köksal’ın şefliğini yaptığı Türk Halk Müziği dinletisi ile devam edildi.

 

Program, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Haber Galeri