Üniversitemizde Şiddeti Önlemede Farkındalık Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemizde Şiddeti Önlemede Farkındalık Konulu Seminer Düzenlendi
18 Kasım 2023
Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ''Şiddeti Önlemede Farkındalık'' konulu seminer gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Zenelbey Yerleşkesi Molla Ahmed El-Hakkari Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Melek Erdek, Hakkari İl Emniyet Asayiş Şube Müdürü İsmail Şahin, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ümmü Gülsüm Polat, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nurten Daşkaya, akademik-idari personel, emniyet personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

 

Seminerde Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi personeli Psikolog Berivan Korkmaz “Kadına Yönelik Şiddet”, “Şiddetin Kişi Üzerindeki Etkileri”, “Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nin Çalışmaları” gibi farklı  konularda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü personeli Polis memuru Batuhan Özçetin ise “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yasal Düzenlemeler”,  “KADES Uygulamasının Kullanımı ve  Ailenin Korunması”,  “Aile Bireylerine Uygulanan Şiddetin Önlenmesine Yönelik Yapılan Çalışmalar” konularında detaylı bilgiler verdi. 

Haber Galeri