Üniversitemizde “Organ Bağışı Haftası” Kapsamında Etkinlik Düzenlendi

Üniversitemizde “Organ Bağışı Haftası” Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
09 Kasım 2023
Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknik Bölümü Diyaliz Programı tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında “Bir Bağış, Bir Hayat, Yaşa ve Yaşat” adlı bir program düzenlendi.

Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Merkezi Derslikler Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Melek Erdek, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serdar Özdinç, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

 

Programda sinevizyon eşliğinde sunum yapan Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbı Hizmetler ve Teknik Bölümü Diyaliz Programı Öğr. Gör. İsmail Deniz, “Organ Naklinin Tarihçesi, Ülkemizde yapılan Organ ve Doku Nakilleri, Organ Naklinin Önemi, Organ Nakli ve Organ Nakli Donörleri , Organ Bekleme Listesi, Güncel Beyin Ölümü Belirtileri, Beyin Ölümü ve Bitkisel Hayat Arasındaki Farklar, Organ Nakli Sürecinde Aileden İzin Alınması, Ulusal Koordinasyon Sistemi ve Organ Dağıtım Kriterleri, Organ Yetersizlikleri ve Organ Nakli Yapılan Hastalar” gibi farklı konu başlıklarında katılımcılara bilgi verdi.

 

Yapılan sunumun ardından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla bir tiyatro gösterisi düzenlendi.

 

Program Doç. Dr. Melek Erdek tarafından Öğr. Gör. İsmail Deniz’e Teşekkür Belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

Haber Galeri