Üniversitemizde "Cumhuriyetin 100. Yılında Üç Kuşak Hakkari Fotoğraf Sergisi" Düzenlendi

Üniversitemizde "Cumhuriyetin 100. Yılında Üç Kuşak Hakkari Fotoğraf Sergisi" Düzenlendi
30 Ekim 2023
Üniversitemiz tarafından yürütülen proje kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında Üç Kuşak Hakkari Fotoğraf Sergisi” düzenlendi.

Üniversitemiz Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü personeli fotoğraf sanatçısı Rıdvan Dalmaz tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında Üç Kuşak Hakkari Fotoğraf Sergisi " açıldı.

 

Üniversitemize bağlı Kent, Arşiv ve Etnografya Müzesi’nde "Cumhuriyetin 100. Yılında Üç Kuşak Hakkari Projesi"  kapsamında açılan sergide üç kuşağı temsil eden  24 eser yer aldı.

 

Serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, akademik personel ve vatandaşlar katıldı.

 

Sergiyi gezen Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş ve beraberindekiler, proje koordinatörü Doç. Dr. Mesut Sert’ten sergi ile ilgili bilgi aldılar.

 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve proje koordinatörü Doç. Dr. Mesut Sert, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Üç Kuşak Hakkari" projesini hayata geçirdiklerini belirterek proje kapsamında seçilen 10 aileyle yaptıkları sözlü tarih görüşmeleri vasıtasıyla  hazırladıkları sergide kuşaklar arasındaki değişimleri izlemeye çalıştıklarını ifade etti.

 

Ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan sergi, 31 Ekim 2023 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

Haber Galeri