Üniversitemizde "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" Semineri Düzenlendi

30 Ekim 2023
Üniversitemizde Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında seminer düzenlendi.

Üniversitemiz Zeynel Bey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Can Yılmaz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Melek Erdek, Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nigara Dursun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Demir Kösem ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tutal, öğretim elemanları ile öğrencilerimiz katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Özel Güne ve Eğitim Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neşe Ataman Bor’un koordinatörlüğünde düzenlenen seminerde Araştırma Görevlisi Sibel Akgül Kartal tarafından sunum gerçekleştirildi.

Seminerde Arş. Gör. Sibel Akgül Kartal,  "Meme Kanseri Belirtileri, Memede Kitle, Ağrı, Meme Cildinde Kızarıklık, Hassasiyet, Meme Ucu Akıntısı, Meme Ucu Cildinde Soyulma, Meme Şekil ve Boyutunda Bozulma ve Değişim, Meme Ucunun İçe Dönmesi, Koltuk Altında Şişlik ve Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi" gibi konu başlıklarında katılımcılara bilgi verdi.