Üniversitemizde Metaverse ve Şehir Konulu Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemizde Metaverse ve Şehir Konulu Söyleşi Düzenlendi
18 Ekim 2023
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "Maliye Söyleşileri -1 kapsamında "Metaverse ve Şehir" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Rektör Yardımcılarımız, Prof. Dr. Can Yılmaz, Prof. Dr. M. Sait Taylan, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, programı organize eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Habip Demirhan,  akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, yaşanabilir akıllı şehirlerin kurulması ve bunların somut kültürel varlıklarla ilişkilendirilmesi konusunda fikirlerini paylaştı. Şehirlerimizin nasıl daha yaşanabilir hale getirilebileceği ve o şehirlerde yaşayan insanlara bu konuda farkındalık kazandırabilmenin önemine değindi. Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş; “Bugün Üniversitemizde düzenlenen bu programın Metaverse alanında bizlere yeni şeyler katacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise son yıllarda gelişme gösteren bilgi ve iletişim teknolojileri ile birlikte giderek önem kazanan Metaverse konusunu ele alarak konunun şehir ile bağlantısına değindi. Prof. Dr. Öz, Konuşmasının devamında Hakkari Üniversitesi’nin Hakkari ilinde bir Teknoloji Transfer Ofisinin kurulması durumunda bunun teknokente dönüştürülmesine nasıl öncülük edebileceğine dair katılımcıları bilgilendirdi.

 

Program, Vali Ali Çelik’in Prof. Dr. Ersan Öz’e programa katkılarından dolayı teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.

Haber Galeri