Rektörümüz 2023-2024 YÖK Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Rektörümüz 2023-2024 YÖK Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı
10 Ekim 2023
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş ve üniversitemiz öğretim elemanları katıldı.

Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Bakanlar, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Üyeleri, Üniversite Rektörleri, Büyükelçiler, farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisine otizmli ve görme engelli gençlerden oluşan "Bizim Orkestra" da eşlik etti. Dinletinin ardından Türk yükseköğretimi tanıtım filmi gösterildi.

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Başkanımız Sayın Erol Özvar ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının ardından, YÖK tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride verilen “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

 

Törende konuşan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar, Üniversiteye başvuran aday sayısının 2022 yılında 3 milyon 243 bin civarındayken, 2023 yılı itibarıyla 3 milyon 527 bine ulaştığını söyledi. Prof. Dr. Sayın Erol Özvar, açıköğretim programlarıyla birlikte bir milyonun üzerinde olan kontenjan sayısının bu yıl yüzde 99,8 gibi çok yüksek bir doluluk oranına ulaştığını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı konuşmada: “Üniversite sayısını 76’dan 208’e çıkartarak isteyen her gencimizin evine en yakın yerde yükseköğrenime katılmasının yolunu açtık. Üniversitelerimiz vasıtasıyla bilginin, kültürün ve bilimin 81 vilayetimizin tamamına yayılmasını kolaylaştırdık.” dedi.

 

Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversitelerin, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturduğunu kaydeden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek edinme yeri olarak görmek sığ bir bakış açısıdır. Üniversitenin esas işlevi, kültür aktarımına ve gelişimine öncülük etmek, döneminin fikirler sistemini inşa etmek, her alanda toplumun seviyesini yükseltmektir. Dolayısıyla üniversite, toplumun ve hayatın dışında değil, bilakis tam merkezinde yer alan bir müessesedir.”

 

Üniversite sayısını 76’dan 208’e çıkartarak isteyen her gence evine en yakın yerde yükseköğrenime katılmasının yolunu açtıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üniversitelerimiz vasıtasıyla bilginin, kültürün ve bilimin 81 vilayetimizin tamamına yayılmasını kolaylaştırdık. Kontenjanları artırarak üniversite kapılarındaki yığılmanın önüne geçtik.” diye ekledi.

 

Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan: “Yeni akademik yılın ülkemiz, öğrencilerimiz için hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Üniversitelerimiz ve akademisyenlerimizle gurur duyduğumuzu buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Biz de bilime, kültüre, eğitime yapılacak her türlü nitelikli çalışmada sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

 

Tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar tarafından 2023 Üstün Başarı Ödülleri’nin verilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber Galeri