Rektörümüz TRT GAP Diyarbakır Radyosu Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektörümüz TRT GAP Diyarbakır Radyosu Canlı Yayın Konuğu Oldu
29 Ağustos 2023
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu.

“Yöremizden” isimli programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında Hakkari Üniversitesinin en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu ve yüzde 90’ın üzerinde tercih edildiği ile ilgili ayrıntılı bilgileri dinleyicilerle paylaştı.

 

Konuşmasında tercih edilen bölümlerle ilgili bilgi veren Sayın Rektörümüz, “Yüksekokullarımızın her birisinde 10’a yakın programımızın tamamı doldu. Özellikle ara eleman konusunda hem ülkemizin hem de bölgemizin ciddi bir talebi var. Biz de Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizi öğretim elemanlarımızla birlikte geliştirmek için ciddi çaba sarf ediyoruz. Fakültelerimizde de doluluk oranı çok iyi. Bundan çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Öğrencilerimiz gerek kampüs alanımız gerekse şehrimizde çok rahat bir ortamda eğitim-öğretim görebileceklerdir.

 

Üniversitemizin iyi bir akademik kadroya sahip olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş, “Bu anlamda bizi tercih eden öğrencilerimiz için çok güzel bir çalışma ortamı var. Üniversitemizde lisans ve ön lisans düzeyinde yaklaşık olarak 60 programımız mevcuttur. Yüksek Lisans ve doktora düzeyinde de 30’a yakın programımız mevcuttur. Bizi tercih eden öğrencilerimiz yükselme imkanına da sahip oluyor ifadelerini kullandı.

 

Yurtlar hakkında da detaylı bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş, Öğrencilerimizin kalabileceği KYK yurtlarımız mevcut. Öğrencilerimiz gönül rahatlığı ile Üniversitemize gelebilir. Bu sene Hakkari’de Barınma ile ilgili hiçbir sıkıntı inşallah yaşanmayacak.” dedi.