Rektörümüz Tvnet’te Yayınlanan Tercih Rehberi Programına Konuk Oldu

Rektörümüz Tvnet’te Yayınlanan Tercih Rehberi Programına Konuk Oldu
10 Ağustos 2023
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, 23.07.2023 tarihinde saat.14.30’da Tvnet’te yayınlanan ve Esra Esen Atayeter’in sunduğu ‘Tercih Rehberi” programına konuk oldu.

Yükseköğretim Kuramları Sınavı’na giren öğrencilere yönelik Üniversitemizin akademik birimleri hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, “Hakkari Üniversitesi çeşitli fakülteler ve bölümler ile geniş bir akademik yelpazeye sahiptir. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Çölemerik Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Yüksekova Meslek Yüksekokulu ile farklı alanlarda ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi vermekteyiz.” dedi.

 

Hakkari Üniversitesi’nin çok genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş, “Üniversitemizde eğitim alan öğrencileri sadece ön lisans, lisans programlarında değil yüksek lisans ve doktora programlarımız ile de yetiştirmekteyiz. Hakkari Üniversitesi olarak çok çok iyi bir akademik kadroya sahibiz. Bu kapsamda öğrencilerimizin genç, enerjik, bilgileri daha sıcak ve taze olan öğretim elemanı kadromuzdan istifade etmelerini istiyoruz. Üniversitemizde öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayısı bakımından büyük üniversitelere oranla gayet iyi bir noktadayız. Hakkari Üniversitesi, modern eğitim olanaklarına sahip kampüs alanına sahiptir. Ayrıca kütüphaneler, laboratuvarlar, spor tesisleri gibi öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik donanımlara sahip doğayla iç içe olan güzel bir kampüse sahiptir.” şeklinde konuştu.

 

Hakkari ilimiz hakkında da bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş, “Hakkari, bölge itibariyle Ülkemizin en uç noktasında bulunan tarihiyle, kültürüyle, coğrafyasıyla, sosyal yaşam alanlarıyla ve sosyolojik yapısıyla çok güzel ve güvenli bir Anadolu şehrimizdir. Bu kapsamda üniversite tercihinde bulunacak öğrencileri Hakkari Üniversitesine ve Hakkari’ye bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş son olarak “Böyle bir programda Üniversitemizi tanıtma fırsatını bize verdikleri için Tvnet ailesine çok teşekkür ederim.” dedi.

Haber Galeri