Üniversitemiz İşbirliğinde 5. Uluslararası Anadolu Bilimsel Araştırmalar Kongresi Yapıldı

Üniversitemiz İşbirliğinde 5. Uluslararası Anadolu Bilimsel Araştırmalar Kongresi Yapıldı
22 Temmuz 2023
Üniversitemiz ile Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği, Hakkari Valiliği, Yüksekova Kaymakamlığı, Çukurca Kaymakamlığı, Esendere Belediyesi, Şemdinli Belediyesi ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) işbirliği ile “5. Uluslararası Anadolu Bilimsel Araştırmalar Kongresi ve 1. Herkari Bilim Sanat Edebiyat Kongresi gerçekleştirildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen kongreye Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Üniversitemiz Öğretim Üyesi ve  Kongre Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız, İKSAD Enstitüsü Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek ve Prof. Dr. Akbar Valadbigi, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekolu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Tahir Yaşar, Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Metin Ertaş, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Feridun Alp, akademisyenlerimiz ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız’ın yaptığı kongreye 40 farklı  ülkeden 223' ü yabancı olmak üzere  toplamda 422 kişi  katıldı.

Seçkin bildiriler, panel ve sergi aracılığıyla, Hakkari kültürünü uluslararası boyutta tanıttıklarını söyleyen Ayyıldız: "Organizasyonların gerçekleşmesinde emeği geçen yetkililere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin Hakkari'de sık sık yapılmasını dilerim." şeklinde konuştu.

 

Kongre Hakkari Kültürü, Bilim Tarihi, Eğitim Bilimleri, Bilimde Çok Kültürlülük, İklim Değişikliği, Küresel Isınma, Salgın Hastalıklar, Afetler, Yapay Zeka, Kuantum Teorisi, Nesnelerin İnterneti, Siber Güvenlik, Sanat Tarihi ve Edebiyat gibi farklı konu başlıklarında 22 - 23 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekeştirilen kongre Şemdinli İlçesi gezisi ile sona erdi.

Haber Galeri