Rektörümüz 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü Etkinliklerine Katıldı

Rektörümüz 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü Etkinliklerine Katıldı
17 Temmuz 2023
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla ilimizde düzenlenen bayrak yürüyüşü ve anma programa katıldı.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Koşan, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, kurum amirleri, vatandaş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle öğretmenevi önünde bir araya gelerek valilik önüne kadar yürüdü.

 

Hakkari Valiliği önünde düzenlenen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Müftülüğünde görevli imamlar tarafından "Sela" okunmasıyla başladı. 15 Temmuz konulu sinevizyon gösteriminin ardından gerçekleşen protokol konuşmalarında demokrasi ve milli irade konuları üzerinde duruldu. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Halka Seslenişi canlı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.

 

Daha sonra İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu tarafından şehitlerimiz için dua edildi.

 

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, protokol üyeleri ve vatandaşlarımız saat 03.07’de Ulu Camiinde sabah namazında bir araya gelerek şehitlerimiz için dua ettiler.

 

Program, verilen çorba ikramı ile sona erdi.

Haber Galeri