Üniversitemizde Mezuniyet Heyecanı

Üniversitemizde Mezuniyet Heyecanı
19 Haziran 2023
Üniversitemizde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı.

Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Spor Salonunda düzenlenen Mezuniyet törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, dekanlarımız, akademik-idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde  açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Bugün 2022-2023 eğitim-öğretim yılının mezunlarını vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu güzel mekanda mezuniyeti kutlamak, mutluluğumuzu daha da arttırdı. İlk olarak pandemi daha sonra ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeni ile uzun süre bir araya gelemedik. Final sınavlarımızı yüz yüze yapmak istememizin en önemli nedenlerinden biri de   sizlerle  tekrar bir araya gelmekti. Hakkari Üniversitesi olarak bölümlerimizi iyi bir noktaya getirdik. Ön lisans, lisans ve lisansüstü bütün bölümlerimiz aktif bir şekilde çalışmalarına devam etmektedirler. Üniversitemizde ülkemizin her yerinden gelen öğrencilerimiz var. Önümüzdeki yıllarda öğrenci profilimizi çeşitlendirmek  için  yurt dışından da öğrenci almayı  planlamaktayız. Bizler,  bugün burada sizleri  mezun etmenin heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

 

Üniversitemizin  mezuniyet törenine  Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş ve üniversitemiz protokolü tarafından bölümlerini birincilikle tamamlayan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim–İş Öğretmenliği Programı öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu sergisinin gezilmesiyle devam edildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı ve öğretim elemanlarının katılımı ile devam eden programda öğrencilerimiz keplerini havaya atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadılar. Kep atma töreninin ardından program, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

 

Haber Galeri