Üniversitemizde Mesleki Eğitimin Geleceği Kongresi Düzenlendi

Üniversitemizde Mesleki Eğitimin Geleceği Kongresi Düzenlendi
16 Haziran 2023
Üniversitemiz yürütücülüğünde devam eden Gelecek Seçimlerine Destek Projesi kapsamında “Mesleki Eğitimin Geleceği Kongresi " düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen kongreye  yerli ve yabancı birçok akademisyen katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Proje Koordinatörleri Doç Dr. Ekrem Yaşar Akçay ve Öğr. Gör. Ali Can Gözcü tarafından projenin değerlendiririlmesiyle ilgi sunum gerçekleştirildi.

 

Proje değerlendirme sunumunun ardından Prof. Dr. Zafer Şahin’in moderatörlüğünde, Mesleki Eğitimin Geleceği çalıştayına geçildi.

 

Kongrenin ilk gününde  Öğr. Gör. Murat Adıyaman’ın hazırladığı "Dağdan Öte Hakkari" adlı fotoğraf sergisi ve  Hakkari Sanat Topluluğu tarafından “Kültür Gecesi” adlı program Hakkari Kent Park'ta düzenlendi. İkinci gün bilimsel oturumların yapıldığı Kongre’ye bazı akademisyenler  çevrim içi  olarak katılım sağladı.  Kongrenin sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.

 

 

Kongrenin kapanış yemeğinde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Projemiz oldukça  önemlidir. Proje kapsamında yurt içinden ve yurt dışından birçok ortağımız oldu. Meslek seçimi ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine inanıyorum.  Her bir çocuğumuzu, her bir gencimizi yeteneklerine uygun şekilde yönlendirebilirsek gelişmiş ülke standartlarına yaklaşabiliriz. Çünkü en gelişmiş ülkeler, bu yönlendirmeleri iyi yapabilen ülkelerdir. İnsan kaynağından faydalanabilmek belki bütün ülkelerin en çok üzerinde durması gereken konulardan bir tanesidir. Bu çalışmaya katkı sunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim” dedi.  

 

Haber Galeri