Üniversitemizden Milli Eğitim Öğretmenlerine Ortak Ajans Koçluğu ve Mentorluk Eğitimi

Üniversitemizden Milli Eğitim Öğretmenlerine Ortak Ajans Koçluğu ve Mentorluk Eğitimi
14 Mart 2023
Üniversitemiz yürütücülüğünde "Gelecek Seçimlerine Destek Projesi" kapsamında 6-8 Mart 2023 tarihleri arasında üniversitemizde “Ortak Ajans Koçluğu ve Mentorluk Eğitimi” verildi.
Üniversitemiz yöneticiliğinde ve 5 ülkede 7 ortak ile devam eden Gelecek Seçimlerine Destek Projesi kapsamında önceden planlanan faaliyetler ve proje çıktıları devam etmektedir. Proje AB Stratejik Ortaklık Projesi olarak 239 proje içerisinde 30 projeden birisi olarak en yüksek bütçeli 6. Projedir. Proje ortakları Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bağlı kuruluşu ÇASGEM, Uzman Koçlar Derneği, İspanya, İtalya, Slovenya ve Hollanda'dan çeşitli kurumlardır. Proje çerçevesinde ilk olarak 5 ülke de saha araştırmaları, odak grup çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Mevcut durum analizine ilişkin planlan ilk çıktı tamamlanmıştır. Bu süreç sonrasında Üniversitemiz Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Ali Can Gözcü ve Öğr. Gör. Dr. Cumhur Demiralp İtalya’da öğrenme, öğretme faaliyeti kapsamında Padova Üniversitesi’nde  Prof. Dr. A. Lucidi tarafından eğitim almıştır. Gerçekleştirilen mevcut durum analizi ve ihtiyaç tespiti çalışmaları sonrası ve alınan eğitim neticesinde yurtdışı ve yurtiçi ortaklarımızla birlikte bir eğitim modülü tasarlanmıştır. 5 ülkeden 7 ortak ile 2 yıllık bir hazırlık süreci sonrasında tamamlanan eğitim modülü mesleki eğitim liseleri için büyük önem taşımaktadır.
 
Bu eğitim modülü uluslararası toplantılar ve online toplantılar ile tasarlanmıştır. Tasarlanan “Ortak Ajans Koçluğu ve Mentorluk Eğitimi” modülü 5 ülkede uygulamaya konulmuştur. Türkiye’de pilot il olan Hakkari’de pilot okul olan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine yönelik 6-7-8 Mart 2023 tarihinde eğitim gerçekleştirilmiştir.
 
Ortak Ajans Koçluğu ve Mentorluk Eğitimi kapsamında Temel Koçluk Yetkinlikleri ve Mentorluk, Akran Eğitimi, Rol Oyunları, Akran Arabuluculuğu, Tiyatro ve Drama, Sosyal İşbirlikçi Öğrenme, Akran Eğitimi, Oyunlar ve Çeşitli Uygulama Modelleri, Farklı Rollerin Kullanıldığı Video Araştırması başlıklarında Dr. Öğr. Üyesi Yunus Eroğlu, Öğr. Gör. Dr. Cumhur Demiralp ve Öğr. Gör. Ali Can Gözcü tarafından eğitim tamamlanmıştır.
 
Eğitimin ardından düzenlenen kapanış yemeği ve katılım belgesi törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör Yardımcısı Abdurrahman Dodurgalı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, Genel Sekreter Senar Hatim, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Mazhar Başargan, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Can Gözcü, Proje Araştırmacıları Dr. Öğr. Üyesi Yunus Eroğlu ve Öğr. Gör. Dr. Cumhur Demiralp ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri katıldı.
 
Düzenlenen programda açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Gelecek seçimlerine destek projemiz ile ilgili bir ayağını sizin okulda gerçekleştirmemize yardımcı olmanızdan dolayı siz değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.  Gelecek seçimlerine destek çok temel bir konu, temel bir problem bizim kendi çocuklarımızın öngörüde bulunmak suretiyle kendi geleceklerine göre kurgulayan bilmelerine yardımcı olabilmek önemlidir. Bizim coğrafyamızda en temel problemlerinden bir tanesi insanımızın kendi yapmaya çalıştığı veya resmi olarak yaptığı mesleğiyle barışık olması ve bu meslek doğrultusunda çalışmalarını yürütebilmesi gerekiyor. İnsanımızın kendi mesleğiyle barışık olabilmesi çok çok önemlidir bu konuyla ilgili mesafe alabilmek için gençlerimiz çocuklarımız eğitim öğretim süreçlerinin başındayken bu konuyla ilgili çocuklarımızın yeteneklerine, kabiliyetlerini bütün bunları yakalayabilmek bunun üzerinden bir gelecek tasavvurunda bulunabilmek çok zor şeyler. Geleceğin dünyasındaki yerimiz ile ilgili muhakkak çok ciddi bir eğitim alabilmemiz, öngörebilmemiz ve bunu takip ederek geleceğe doğru bir pencere aralayabilmek çok önemlidir. Bu eğitimi almak suretiyle kent çocuklarımıza bir pencere ayarlayabilmek gerekiyor çok temel bir konu ülke olarak coğrafya olarak böyle bir işi başarabilmek için de mutlak surette bu eğitimleri alabilmek gerekiyor. Bu projeyle gençlerimiz geleceklerini daha sağlıklı bir şekilde planlayarak geleceklerine emin adımlarla ilerleyeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimiz mimarı olan gençlerimizin meslek seçiminde onlara yardımcı olacak böyle nitelikli bir projeyi hayata geçiren hocalarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.
Haber Galeri