Üniversitemizin TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Başarısı

Üniversitemizin TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Başarısı
29 Aralık 2022
Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Can Yılmaz’ın yürütücülüğünde 2022 yılı 2. döneminde sunulan 122R096 nolu projesi, TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
"Dogu Akdeniz'deki Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) Yuvalama Kumsallarındaki (Kazanlı, Akyatan ve Samandağ) Yuva Mikrobiotası, Patojen Yoğunluğu ve Yuvalardaki Oksijen ve Sıcaklığın Yavru Başarısına Etkisi" başlıklı projede Üniversitemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Metin Ertaş ve Öğr. Gör. Dr. Bahadır Törün'de araştırmacı olarak görev alıyor.
 
Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. M. Sait Taylan araştırmacı olarak yer aldığı 122Z947 nolu ve "Anadolu'da Farklı İklim Tiplerinin ve Küresel Isınmanın Soğuğa Adapte Canlıların Epigenomlarında Yarattığı Etkilerin P. Zonatus Tür Grubundan Genom Çapında Metilom Verileri ile Araştırılması" başlıklı proje, TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazandı.