Üniversitemizde Mehmet Âkif Ersoy´u Anma ve Anlama Semineri Düzenlendi

Üniversitemizde Mehmet Âkif Ersoy´u Anma ve Anlama Semineri Düzenlendi
27 Aralık 2022
20-27 Aralık Mehmet Âkif Ersoy´u anma haftası kapsamında Üniversitemiz tarafından "Mehmet Âkif Ersoy´u Anma ve Anlama" konulu bir seminer düzenlendi.
Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Esma BNT Ahmet El-Hakkari Konferans Salonu’nda yapılan programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdrurahman Dodurgalı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Aksoy, Seminere konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Emekli Prof. Dr. M. Mustafa Uzun, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. 
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından moderatörlüğünü Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Aksoy gerçekleştirdiği seminere geçildi.
 
İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatından anekdotlar vererek konuşmasına başlayan Prof. Dr. M. Mustafa Uzun, “Mehmet Akif Ersoy sadece şair değil çok yönlü bir kişidir. En önemlisi milletin derdi ile dertlenmiş bir kişidir. Mehmet Akif Ersoy’un örnek hayatının, eserlerinin ve İstiklal Marşı’nı hangi şartlar altında yazdığını gelecek kuşaklara çok iyi anlatılması gerekiyor. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy, Millî Mücadele Ruhu ile vatanın savunulmasında, ülkenin tam bağımsızlığına kavuşmasında büyük roller oynadığı aşikârdır.” dedi.
 
Seminer, soru- cevap bölümü ile sona erdi.
Haber Galeri