Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Şenliği Düzenlendi

Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Şenliği Düzenlendi
02 Aralık 2022
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Bingöl’ün yürütmekte olduğu Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Şenliği” düzenlendi.
Zeynelbey Yerleşkesi Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, özel gereksinimli öğrenciler, akademik-idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.
 
Etkinlikte günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Doç. Dr. Şükrü Bingöl, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Bu etkinliği düzenleyiş amacımız toplumda engelli arkadaşlarımızın farkındalığını arttırmaktır. Bu anlamda Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bu etkinliği düzenledik. Biz engelli arkadaşlarımızın yapmadıklarıyla değil yaptıklarıyla ön plana çıkmalarını istiyoruz. Etkinliğimizin düzenlenmesinde başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş Hocam olmak üzere bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.
 
Programda konuşan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, “Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü ve değerli hocalarıma bize vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Sizler engel olmadığınız sürece biz hiçbir engel tanımıyoruz. Böylesi güzel bir şölen düzenleyerek bizleri mutlu ettikleri için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş ise “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bu toplumda, bu varlık aleminde bütün yaratılanlara bir bütün gözüyle bakabilmemiz gerekiyor. Dünya var oldukça bütün canlılar başta insanoğlu olmak üzere birbirini tamamlaması çok önemlidir. Birbirimizin farkında olarak birlikte yaşama kültürümüzü geliştirmemiz gerekir. Her an her birimiz dezavantajlı duruma düşebileceğimiz şartlarının olduğu bir dünyada yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bundan on sene, yirmi sene veya elli sene önce çok avantajlı olan fakat şu an çok dezavantajlı durumda olanlar var. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Biz de Üniversite olarak engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu programı düzenleyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
Şenlik kapsamında; halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi ve spor etkinlikleri düzenlendi.
 
Program, etkinliklere katılanlara madalya ve katılım belgesi takdimi ile toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Haber Galeri