Üniversitemizde Bilgi Güvenliği Eğitimi Programı Düzenlendi

29 Kasım 2022
Üniversitemiz Yüksekova Meslek Yüksekokulu tarafından “Bilgi Güvenliği Eğitimi” programı düzenlendi.
Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa akademik-idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Moderatörlüğünü Yüksekova Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Burhan Yılmaz’ın yaptığı eğitim programına konuşmacı olarak katılan Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Çetin, “Bilgi Güvenliği nedir? Temel Güvenlik Kuralları nelerdir? Fiziksel Güvenlik nedir? Cihaz Güvenliği ve Parola Güvenliği nedir? Sosyal Mühendislik nedir? Bilgi Güvenliğinde Kullanıcı Sorumlulukları ve Çalışanın Sorumlulukları nelerdir? Dâhili Tehdit Unsurları nelerdir? Konu başlıklarında sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

Gelişen siber tehditler karşısında kullanıcı farkındalığını artırmak, kanun ve standartlara uyum sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim programı soru- cevap bölümünün ardından sona erdi.