Üniversitemizde Kadına Yönelik Şiddete Hayır Semineri Düzenlendi

29 Kasım 2022
Üniversitemiz Yüksekova Meslek Yüksekokulu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” konulu seminer düzenlendi.
Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere akademik-idari personelimiz, öğrencilerimiz ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Yüksekova Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Pelin Yoğun, “Kadına yönelik şiddetin nasıl tanımlandığı ve şiddet türleri nelerdir? Kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususunda yapılan yasal düzenlemeler nelerdir? 6284 sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Ailenin Korunmasına dair kanunun ayrıntıları nelerdir? Kadının şiddete maruz kalındığında veya şiddete maruz kalma tehlikesi altında iken başvurulabilecek resmi makamlar ve onların alacağı koruyucu tedbirler nelerdir? KADES nedir? KADES Uygulaması Nasıl İndirilir ve Nasıl Kullanılır? Konu başlıklarında katılımcılara bilgi verdi.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.