Rektörümüz Kütüphane Söyleşileri Programına Katıldı

Rektörümüz Kütüphane Söyleşileri Programına Katıldı
25 Kasım 2022
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkari Belediyesi tarafından düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri” programına katıldı.
Belediye Ek Hizmet Binası Vali İdris Akbıyık Kütüphanesi ve ETÜT Merkezi’nde düzenlenen programda Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş öğrencilerle bir araya geldi.
 
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen programda Üniversitemiz hakkında genel bilgiler vererek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş, "Sevgili gençler sizler, bu milletin ve Türkiye'nin geleceğisiniz, umudusunuz. Ülkemizi güzel yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Bunun için çok çalışacak çok çabalayacaksınız. Başarının sırrının çok çalışmak ve bu yolda bedel ödemek olduğunu asla unutmamalısınız. Hakkari, yıllardan beri büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan, büyük âlimler ve edipler yetiştiren birçok dil, din ve etnik grubun hoşgörü içinde yaşadığı, kendine özgü kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehrimizdir. Onun için Hakkari coğrafyası, sosyolojisi ile yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla bize ne diyor anlamaya çalışalım. Bu kapsamda Hakkari Üniversitesi olarak Osmanlı Devleti döneminde inşa edilen ve taş işçiliğinin en iyi örneklerinden biri olan 322 yıllık Meydan Medresesi’ni Kent Arşiv ve Etnografya Müzesi'ne dönüştürdük. Hakkari ile ilgili bilimsel çalışma yapmak isteyen araştırmacılar medresede bulunan bilgi ve belgelere ulaşarak çalışmalarını yapabilir. Bu minvalde Üniversite olarak şehrimize katma değer katacak adımları atmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş konuşmasının devamında kendi yaşamı ve eğitim alanı ile ilgili bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
 
Program soru-cevap kısmının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Haber Galeri