Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Düzenlendi

Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Düzenlendi
25 Kasım 2022
24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Öğretmenler Günü Etkinliği” düzenlendi.
Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Bada ve Prof. Dr. Can Yılmaz, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, Dekanlarımız, Yüksekokul Müdürlerimiz, akademik ve idari personelimiz ile aileleri katıldı.
 
Etkinlikte günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, “24 Kasım Öğretmenler Günü’müz Ülkemize,  coğrafyamıza ve Üniversitemize hayırlı olsun. Öğretmenliği, öğretmenlik mesleğini konuşabilmek ve öğretmenlik mesleği üzerine bir şeyler söyleyebilmek dünyanın en değerli en nitelikli ve en verimli konuşmasıdır.  Öğretmenlik mesleğini sadece resmiyette yapan arkadaşlarımızla sınırlamamak gerekiyor. Her birimiz hayatımız boyunca bir şekilde sosyal hayatta, dışarıda, okullarda, kurumlarda öğretmenlik yapıyoruz. Öğretmenlik yaptığımızın farkına varabilmemiz önem arz ediyor. Öyleleri vardır ki mesleği öğretmenlik değil unvanı da öğretmen değildir ama en büyük öğretmendir. Ben öğretmenlik mesleğinin sadece öğretmenlik unvanıyla sınırlanmaması, çevrelenmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenliği, her türlü özveriyle yerine getiren, bilgi ve bilimin ışığında geleceğimizi aydınlatan akademisyenlerimizin ve öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.
 
Program, Üniversitemiz akademik personeli tarafından birbirinden güzel eserlerin seslendirilmesinin ardından sona erdi.
Haber Galeri