Dil Eğitiminde Drama Çalıştayı Düzenlendi

Dil Eğitiminde Drama Çalıştayı Düzenlendi
25 Kasım 2022
Üniversitemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği protokolü çerçevesinde “Dil Eğitiminde Drama Çalıştayı” düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Çalıştaya Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Bada, akademik-idari personelimiz, öğretmenler ve öğrencilerimiz katıldı.
 
Çalıştayda İngilizce sunum yapan Prof. Dr. Erdoğan Bada, “Drama; doğaçlama, rol oynama tiyatro ya da drama tekniklerinden yararlanılarak, bir grup çalışması içinde, bireylerin bir yaşantısının, bir olayın, bir fikrin, kimi zaman bir soyut kavramın ya da bir davranışın, “oyunsu” süreçlerde anlamlandırılması ve canlandırılmasıdır. Dil öğretiminde konuşma becerisini geliştirmek amacıyla kullanılan yöntemlerden biri de dramadır. Drama insanın merkezde olduğu ve insana ait olan duygular ve onların tarifleri, hissettirdikleri ile başladı. Bu duyguların insanı insan yaptığı söyleyebiliriz ayrıca bu duyguların hepsini dil eğitimi derslerinde dramanın bir parçası olarak kullanabiliriz. Yaratıcı drama tekniğinin, geleneksel öğretim yöntemlerine dayalı tekniklere göre, İngilizcenin yabancı dil olarak öğretildiği sınıflarda konuşma becerileri üzerinde daha anlamlı ve önemli sonuçlarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kapsamda İngilizce öğretmenlerine iki önemli tavsiyede bulanacağım. Bunlardan birincisi derslerinde öğrencilerin duygularını dile getirmeleri için gerekli zemini hazırlamaları bir diğer tavsiyem ise öğrenciler hedef dilde (İngilizce) duygularını ifade ederken onlara mümkün olduğunca az müdahalede bulunmalıdırlar.” dedi.
 
Çalıştay, soru-cevap bölümü sonrası sona erdi.
Haber Galeri