Rektörümüz İlimizde Düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenine Katıldı

Rektörümüz İlimizde Düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenine Katıldı
10 Kasım 2022
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vefatının 84. Yıldönümü nedeniyle İlimizde düzenlenen törene katıldı.
Hakkari Valiliği önünde düzenlenen anma töreni; Vali-Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Kuşan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
 
Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşma, sinevizyon gösterisi, resim sergisi, öğretmen ve öğrencilerden oluşan koronun Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirmesi ve zeybek gösterisinin ardından sona erdi.
 
Tören ve anma programına; Vali-Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Kuşan, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker, polis, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber Galeri