Hakkari Yöresi Geleneksel El Sanatları Fotoğraf Sergisi Açıldı

Hakkari Yöresi Geleneksel El Sanatları Fotoğraf Sergisi Açıldı
20 Ekim 2022
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi´nin organizasyonunda Hakkari Yöresi Geleneksel El Sanatları Fotoğraf Sergisi düzenlendi.
Hakkari Belediye Hizmet Binası önünde açılan serginin açılışına Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yıldırım, Fakülte Sekreteri Kerem Engin, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Buğrul tarafından sergilenen ve 40 eserin bulunduğu sergide Hakkari yöresine ait yün çorap, eldiven ve reşik fotoğrafları yer aldı.
 
Sergi ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Hasan Buğrul; “Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin organizasyonu ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörlüğü’nün katkılarıyla Hakkari yöresi geleneksel el sanatlarından örgü eserler üzerine fotoğraf sergisi açtık. Sergiyi düzenlememizin amacı Hakkari yöresinin kültür ve sanatını tekrar canlandırılmasına katkı sunmaktır.  Dağların kenti Hakkari’yi herkes farklı şekilde nitelendiriyor. Ben de Hakkari’nin büyük sanat ve kültür kenti olduğuna inanıyorum” dedi.
 
İki gün boyunca Hakkari Belediyesi önünde sergilenen eserler, üç gün de Üniversitemiz Rektörlük Sergi Salonu’nda sergilenecektir
Haber Galeri