Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Programı Düzenlendi
12 Ekim 2022
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1. sınıf öğrencilerine yönelik Oryantasyon programı düzenlendi.
Üniversitemiz Zeynel Bey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Neşe Ataman Bor, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Feridun Alp, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerimiz ve Öğrencilerimiz katıldı.
 
Hemşireliğin tarihi ile ilgili bilgi veren Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Neşe Ataman Bor; “Hemşirelik, hizmet alan bireyler için yaşamsal önemdedir.  Hemşirelik hizmetleri;  hasta, ailesi veya toplumun başka bir üyesi tarafından karşılanamayan bir hizmettir. Hemşirelik mesleği bilgi, beceri, güç çalışma şartlarında özveri, sabır, hoşgörü gerektiren bir meslektir. Ayrıca hemşireliğin zaman içerisinde, fiziksel gereksinimleri karşılayan bir meslekten, bütüncül bakım veren bir mesleğe, hekimlere tabi olan bir meslekten, özerk bir mesleğe, hastalığa odaklanmış bir meslekten sağlığa odaklanmış bir mesleğe geçtiğini görmekteyiz. Sağlıklı ve hasta bireye bakım sunan hemşirelerin güvenilir, dürüst ve etik ilkelere uygun bakım verebilmesinin temellerinin lisans eğitiminde atıldığını belirtti. Bu kapsamda yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
 
Oryantasyon eğitimi programı kapsamında, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Kıymet Öztepe Yeşilyurt ise; sunum eşliğinde, Hemşirelik Bölümünün akademik-idari yapılanması ve akademik faaliyetler, sınav yönetmeliği, kayıt yenileme, ders kaydı, ders programı ve sınav takvimi hakkında bilgi verdi. Ayrıca Üniversitemizin tanıtımı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Faaliyetleri, öğrenci kulüp ve toplulukları, ulaşım, barınma, yemek, burs, sosyal faaliyetler, öğrenci otomasyon sistemi, kütüphane, Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin Faaliyetleri, Erasmus Anlaşmaları ve başvuru süreci gibi konu başlıklarında öğrencilere bilgi verdi.
Haber Galeri