Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bölge Planı Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bölge Planı Çalıştayı Düzenlendi
11 Ekim 2022
Üniversitemiz ev sahipliğinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) TRB2 Bölgesi 2024-2028 Bölge Planı Çalıştayı düzenlendi.
Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, Hakkari Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan Bada, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, daire başkanlarımız, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bitlis, Hakkari, Muş ve Van İl temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Çalıştayda; Katma değerli tarımsal üretim ve kırsal alanda ekonomik çeşitliliğin artırılması, bölgesel turizmde markalaşma, emek yoğun sanayi sektörlerinin geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması, nitelikli istihdam, girişimciliğin geliştirilmesi, şehirleşme, afet yönetimi ve çevre gibi stratejik konu başlıkları ele alındı.
 
04-13 Ekim tarihleri arasında Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinde geçekleştirilecek çalıştaylar neticesinde stratejik önceliklere nihai hali verilecek, bu önceliklere göre hedefler, tedbirler, proje ve programlar tasarlanacaktır.
Haber Galeri