Üniversitemizde YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme İzleme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme İzleme Toplantısı Gerçekleştirildi
28 Eylül 2022
Üniversitemizde, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen Kurumsal Dış Değerlendirme İzleme Programı toplantısı düzenlendi.
Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali/Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, YÖKAK İzleme Takım Başkanı Prof. Dr. Macit Fikret Suner, Akademik Değerlendirici Prof. Dr. Engin Şahna, Akademik Değerlendirici Doç. Dr. Arzu Altuntaş, Öğrenci Değerlendirici Umut Derin Demiraslan, Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemi Koordinatörü Doç. Dr. Cemal Ulutaş, Kurum Kalite Komisyonu Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 
Kurumsal Dış Değerlendirme toplantısında sunum eşliğinde katılımcılara bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, “Üniversitemizin akademik birimleri, lisans, ön lisans ve yüksek lisans programları, öğrenci ve personel sayıları, Üniversitemizin fiziki yapısındaki gelişimi noktasında yapılan ve yapılacak çalışmalar ile Üniversite bünyesinde yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.  
 
Toplantıda konuşan Vali/Belediye Başkanı İdris Akbıyık ise “Ben Hakkari’ye dört yıl önce geldiğimde birinci meselemiz eğitim ve okul dedim. Hem Valilik olarak hem de bireysel olarak bütün potansiyelimizi eğitime yönlendiriyoruz. Tabi ki de eğitim hayatımızda Üniversite olmadan olmaz. Üniversiteler olmazsa eğitim verecek öğretmenler de olmaz. Bizim prensibimiz beşikten mezara kadar eğitimdir. Hakkari Üniversitesi genç üniversitelerimizden biridir. Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş Hocamız üniversitenin geçmişinden bugüne kadar olan gelişim sürecini anlattı. Üniversitelerimiz mutlaka toplumun içerisinde olmalıdır. Biz Rektör Hocamızla hem sanayi işbirliği hem de toplumsal projeler noktasında çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Her şey değişiyor dünya değişiyor evren değişiyor. Bizim de Ülke olarak Hakkari olarak Üniversite olarak pozitif değişimin içinde mutlaka yerimizi almamız gerekiyor. Biz çalışacağız gayret edeceğiz eksiğimizi tamamlayarak kalitede de en iyiyi yakalayacağız inşallah.” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemi Koordinatörü Doç. Dr. Cemal ULUTAŞ, Üniversitemizde 2019 yılında YÖKAK tarafından gerçekleştirilen dış değerlendirme faaliyetinden sonra kurum olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzleme proğramı kapsamında üniversitemizin Kalite Güvence Sistemi, Eğitim-Öğretim, Ar-Ge, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi süreçlerinin değerlendirilmesi amacıyla  YÖKAK İzleme Takımı; Kurum Kalite Komisyonu, Senato Üyeleri, Üniversitemizin dış paydaşları, akademik ve idari personel, mezun ve halen eğitimlerine devam eden öğrencilerle görüşmeler düzenledi.
Haber Galeri