Üniversitemizin 2022-YKS Yerleştirme Başarısı

Üniversitemizin 2022-YKS Yerleştirme Başarısı
17 Ağustos 2022
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversitemiz yüzde 97.1’lik doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.
Bu yıl YÖK tarafından Üniversitemize tahsis edilen Özel Yetenek Bölümlerimiz hariç 1395 kontenjanın 1354’ü doldu.  Bu sonuçlara göre Üniversitemiz % 97.1’lik doluluk oranına ulaştı.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, “Hakkari Üniversitesi kurulduğu günden beri nitelikli akademik ve idari kadrosuyla her geçen gün gelişen bir üniversitedir. Üniversitemizin doluluk oranlarının yüzde yüze yakın olması bizleri çok mutlu etti. Bu vesileyle Üniversitemize yerleşmeye hak kazanan tüm değerli öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.
 
Kayıt İşlemleri Elektronik Olarak veya Şahsen Başvuru İle Gerçekleştirilebilecek
 
2022-YKS ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini tüm programlar için; PTT şubelerinden alınacak olan e-devlet şifresi ile 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden online yapabileceklerdir. İşlemler www.turkiye.gov.tr adresindeki E-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebileceklerdir. E-Kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt tarihlerinde ayrıca Üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir.
 
Online kayıt yapamayan (Liseden mezun olduğu halde E-Kayıt sisteminde mezun görünmeyenler ile askerlikle ilgili sorunu olanlar için) öğrenciler; lise diploması ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi ile 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yerleştikleri programa ait kayıt merkezine gelerek kayıtlarını şahsen yaptıracaklardır.
Haber Galeri