Yüksek Lisans Öğrencimizin Projesi Teknofest Finalinde

17 Ağustos 2022
Bu yıl 30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmasında Üniversitemiz Yüksek Lisans öğrencisinin projesi Teknofest finalinde yarışmaya hak kazandı.
Yüksek Lisans danışmanlığını Çölemerik Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi Sami ŞİT’in yaptığı Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Alparslan ERZURUMLU ve takım arkadaşlarının hazırlamış olduğu  “Ateş Kapanı” adlı proje TEKNOFEST 2022 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Afet Yönetimi kategorisinde finalist olmaya hak kazandı.

Ateş Kapanı projesinin amacı orman yangınlarını kısa sürede söndürmek ve orman yangınlarının sebep olduğu hasarları en aza indirmektir.

Öğrencimizi ve takım arkadaşlarını tebrik eder,  TEKNOFEST finalinde başarılar dileriz.