Üniversitemizde Yangın Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirildi

10 Ağustos 2022
Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan afet farkındalık eğitimleri kapsamında Üniversitemizde yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde görevli güvenlik ve destek personelleri, Sivil Savunma Birimi ve Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Arama Kurtarma Timi (HAKUT) personelleri başta olmak üzere eğitime katılan kurum personellimize eğitim verildi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime Üniversitemiz Genel Sekreteri Senar Hatim ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Eğitim kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personelinden Zübeyir Demir, “Afet Farkındalık Eğitimi” konu başlığında Tahsin Mavigöz ise “Yangın Risk Azaltma” konu başlığında katılımcılara sunum yaptı.

Sunumun ardından Destek AFAD Gönüllüsü saha eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Destek AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanan Üniversitemiz Arama Kurtarma Timi (HAKUT) personeline sertifikaları takdim edildi.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından Rektörlük Binası önünde AFAD uzmanları tarafından meydana gelecek olası bir yangına yangın tüpleriyle müdahale konusunda personelimize uygulamalı eğitim verildi.

İcra edilen uygulamalı eğitimin ardından yangın tatbikatı sona erdi.