Hakkari Üniversitesi Tercih Günlerinde Öğrencilere Destek Oldu

Hakkari Üniversitesi Tercih Günlerinde Öğrencilere Destek Oldu
29 Temmuz 2022
Üniversitemiz, üniversite tercihi yapacak öğrencileri ve velileri bilgilendirmek amacıyla tanıtım stantları kurdu.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2022 sonuçlarının açıklanmasının ardından ‘Üniversitemiz Tanıtım ve Tercih Günleri’ kapsamında 26-28 Temmuz 2022 tarihleri arasında Hakkari Merkez, Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde kurulan Üniversite stantlarımızda üniversite tercihi yapacak öğrencilere danışmanlık ve rehberlik hizmeti verildi.
 
Kurulan stantlarda görev alan öğretim elemanlarımız tarafından, geleceklerini inşa edecekleri mesleklerin ilk adımı olan üniversite eğitimi için tercih yapacak öğrenci adaylarına; Üniversitemizde tercih edebilecekleri bölüm ve iş imkânları ile üniversitedeki sosyal yaşam konuları hakkında bilgi verildi. Ayrıca gençlerimizin gerek Üniversitemize gerekse diğer üniversitelere bilinçli tercih yapmalarına yönelik öğretim elamanlarımızın yardımıyla öğrencilerin aldığı puanlara göre hangi lisans ve ön lisan programlarını tercih edebileceklerine dair bilgilendirmeler yapıldı.
 
Hakkari Merkezde kurulan Üniversite standını ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, stant Koordinatörü Öğr. Gör. Hasan Alkan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üniversite standımızda danışmanlık ve rehberlik hizmeti alan öğrencilerle de görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, gençlerimizin bütün kariyerlerini etkileyecek bu önemli karar öncesinde Hakkari Üniversitesi olarak onların hayallerine kavuşmalarında yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Öğrencilerimize istedikleri kariyer ve  hayallerine kavuşmalarını temenni ederim dedi.
 
Büyük ilgi gören Üniversite stantlarımızdan danışmanlık ve rehberlik hizmeti alan öğrenciler, böyle bir hizmetin kendilerine verilmesinden dolayı mutluluklarını dile getirdiler.
Haber Galeri