Rektörümüz TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektörümüz TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun Canlı Yayın Konuğu Oldu
27 Temmuz 2022
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, TRT GAP Diyarbakır Radyosunun canlı yayın konuğu oldu.
Arzu Duraner ve Aslı Hocaoğlu’nun sunduğu“ Yöremizden” isimli radyo programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih işlemlerinin başlamasının ardından Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerin neden Üniversitemizi tercih etmeleri gerektiği ile ilgili ayrıntılı bilgileri dinleyicilerle paylaştı.
 
Konuşmasına Hakkari hakkında bilgi vererek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, “Hakkari, yıllardan beri büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan, büyük âlimler ve edipler yetiştiren birçok dil, din ve etnik grubun hoşgörü içinde yaşadığı, kendine özgü kültürü, tarihi ve doğa güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehrimizdir. Hakkari, dağların başkentidir. Hakkari hem sıcak hem de soğuk anlamında tam yaşanılacak bir şehirdir. Ayrıca Zap vadimiz var. Tarih boyunca Doğudaki mistik dağlardan Basra Körfezine kadar akan bir Zap Nehrimiz var. Bu nehir beraberinde sadece suyu götürmüyor aynı zamanda kültürün de taşımacılığını yapıyor.” dedi.
 
Hakkari Türkiye’nin En Güvenli İllerinden Birisidir
 
Hakkari’nin Türkiye’nin güvenli illerinden biri olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş, “Hakkari’nin il olarak İran ve Irakla çok uzun bir sınırı var. Hamdolsun güvenlik noktasında bir sıkıntımız yok. Hakkari başka şehirlere göre oldukça güvenli bir şehir. Güvenlik ve huzur ortamının sağlanmasında Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve güvenlik güçlerimize çok teşekkür ederim.  Sağ olsunlar var olsunlar.  Hakkari, yaşanılabilecek oturulabilecek bir şehirdir. Adli suçlar açısından Hakkari Türkiye’nin en rahat ve güvenli şehirlerinden birisidir. Sosyal yaşam alanında çok dinamik olan Hakkari, ulaşım noktasında da artık problem teşkil etmeyen bir şehirdir. Öğrencilerimiz Hakkari’ye hem Van Ferit Melen Havalimanı hem de Yüksekova Selahaddin Eyyûbi Havalimanı üzerinden çok rahat bir şekilde gelebilirler.” ifadelerini kullandı.
 
 Genç ve Dinamik Bir Eğitim Kadrosuna Sahibiz
 
Hakkari Üniversitesi’nin genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş, “Hakkari Üniversitesi öğretim elemanlarımızın büyük bir kısmı genç ve dinamik öğretim elemanlarıdır. Ülkemizin en iyi üniversiteleri ve muhtelif ülkelerin çok ciddi üniversitelerinde doktoralarını yapmış hocalara sahibiz. Bu anlamda bizi tercih edecek öğrencilerimiz için çok güzel programlarımız var. O konuda da ailelerimizin çok rahat olması gerekir. Üniversitemizde lisans ve ön lisans düzeyinde yaklaşık olarak 40 programımız mevcuttur. Yüksek Lisans düzeyinde de 20’ye yakın programımız mevcuttur. Ayrıca Eğitim Fakültemiz bünyesinde Almanca Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik ve Danışmanlık Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Özel Eğitim Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Resim-İş ve Müzik Öğretmenliği programlarımız var. Ayrıca İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Çölemerik MYO, Sağlık Hizmetleri MYO ve Yüksekova MYO anlarında da çok iyi bir noktadayız.” ifadelerini kullandı.
 
Yurtlar hakkında da bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş, “1500 kişilik kapasiteye sahip çok güzel yeni yurt binalarımızı yapılıyor. Bu yurtlar bir iki aya kadar biter. Bu sene Hakkari’de yurt ile ilgili hiçbir sıkıntı inşallah yaşanmayacak. Son olarak böyle bir imkânı bize veren TRT GAP’a ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.” dedi.