Üniversitemizde Gelecek Seçimlerinde Öğretmenin Rolü Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemizde Gelecek Seçimlerinde Öğretmenin Rolü Çalıştayı Düzenlendi
16 Haziran 2022
Üniversitemizin yürütücülüğünde gerçekleştirilen, Gelecek Seçimlerine Destek Projesi kapsamında “Gelecek Seçimlerinde Öğretmenin Rolü Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Rektörlük konferans salonunda düzenlenen Çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, akademik – idari personelimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden öğretmenler katıldı.
 
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ekrem Yaşar Akçay, “Biz yaklaşık bir buçuk yıl önce Avrupa Birliği’ne bir proje kabul ettirdik. Bu projemiz 239 proje içerisinde seçilen 30 proje arasında yer aldı.  Bu projemiz seçilen 30 proje içerisindedir. Biz bu proje kapsamında birçok toplantı yaptık. Bugünkü çalıştayımızın amacı da bir eğitim modülü oluşturmaktır. Çalıştayımıza katılımınızdan dolayı herkese çok teşekkür ederim.” dedi.
 
Programda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş; “İlim öğretebilmek için sürekli ilim öğrenmek gerekiyor. Yani öğrenmeden, sürekli kendimizi beslemeden öğretmek olmaz. Eğitim-öğretim kurumlarında çalışmak hem çok zevkli hem çok güzeldir. İnsanlara bir şey öğretmenin insana verdiği o mutluluk o heyecan tarif edilemez. Hepimiz öğretmeniz bazen sınıflarda çocuklara bir şey öğrettiğimizde ve öğrenciye verdiğimiz ürünün karşılığını da öğrencide gördüğümüzde kanatlarımız olsa herhalde uçarız.  Eğitimin kendisi, öğretmenin, öğrenmenin kendisi çok çok dinamik bir şeydir. Sürekli değişen, dönüşen gelişen bir süreçtir. Eğer kendimizi bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilirsek ve sürekli kendimizi ilmi anlamda besleyebilirsek öğretmenlik çok zevkli bir meslektir. Öğrencilerin ihtiyaçlarının neler olduğu üzerinde yaşadığımız ve adına dünya dediğimiz bu gezegenin ve bu gezegende yaşayan dünya milletlerinin nereye doğru gittiği, nereye doğru evirildiğini tespit edebilmek çok önemli şeylerdir.  Bu varlık âlemindeki devinim, dönüşüm ve gelişim o kadar hızlı olmaya başladı ki bunu takip etmek için dahi çok ciddi bir çabanın içerisinde olmak gerekir. Hepimizin varlık sebebi öğrencilerdir. Öğrenciler varsa biz varız.  Dolayısıyla öğrenciler bizim her şeyimizdir. Onun için öğrenciler bizim için çok çok değerlidir. Bizimde öğrenciler için değerli olabilmemiz gerekir. Bu noktada kendimizi geliştirmekle öğrencilere rehberlik etmekle, öğrencilerimizi yönlendirmekle onlara sahip çıkmak gerekir. Yeter ki biz çocuklarımıza yürüyebilecekleri bir yol gösterebilelim. Onun için bu tür toplantılar çok çok önemlidir. Bu çalıştayın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.
 
Proje Koordinatörü Ali Can Gözcü tarafından proje kapsamında gerçekleştirilen araştırma verilerinin paylaşımı ve proje durumu hakkında bilgiler verdi.
 
Çalıştayın ikinci oturumunda ise araştırma verilerinin geçerlilik ve güvenilirlik tespiti için oluşturulan çalışma gruplarında tartışıldı. Ardından öğretmenlere yönelik olarak hazırlanacak eğitim modülü öncesi ihtiyaç tespiti gerçekleştirme ile 5 ülkede elde edilen bulgular ve gerçekleştirilen eğitim modülü çalışmaları, veri doğrulama ve veri analizi için fikir tepsisi, sorun ağacı gibi çeşitli konular ele alındı.
Haber Galeri