Üniversitemizde Mezuniyet Şöleni

Üniversitemizde Mezuniyet Şöleni
06 Haziran 2022
Üniversitemiz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.
Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesinde düzenlenen Mezuniyet törenine; Hakkari Valisi İdris Akbıyık,  Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukcu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, kurum amirleri, akademik-idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Bugün 2021-2022 eğitim-öğretim yılının mezunlarını vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu güzel mekanda Üniversitemiz Kampüs alanında mezuniyeti kutlamak mutluluğumuzu daha da arttırdı. Bu yerleşkenin bu seviyeye gelmesine vesile olanlara ben buradan tekrar saygılarımı ve selamlarımı gönderiyorum.  Birkaç yıl önce burada lisansüstü programları açmayı hayal ederken bugün yüze yakın lisans üstü öğrencimizi mezun edebilecek duruma geldik. Hakkari Üniversitesi olarak kurmamız gereken akademik birimlerin hemen hemen tamamını kurduk. Bu sene birkaç doktora programı da açmayı hedefliyoruz. Ben eğitim-öğretimini başarı ile bitiren öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.
 
Valimiz İdris Akbıyık; ''Bu güzel ortamda olmak bizim için de ayrı bir nostalji oldu. Ben de 32 yıl öncesine gittim. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Tabi mezun olmakla eğitim-öğretim bitmiyor. Aslında üniversiteyi bitirmek eğitime bir giriş. Bundan sonra yüksek lisans, doktora ya da istihdam edilmiş olduğunuz işte kendinizi geliştirerek aslında hayatınızın her döneminde öğrenci olacaksınız. Eğitimde sınır yok, eğitim süreç işidir. Gelişmenin, kalkınmanın, hayatın her alanında temel olan şey eğitim ve bilim. Hakkari İlimiz de gelişme ve kalkınma bakımından çok iyi bir yere doğru gidiyor, yine Üniversitemizin yerleşkesi son iki – üç yıl içerisinde bu hale geldi. İnşallah bu hizmet ve eğitimin kalitesi daha da artarak devam edecek. Ben eğitim – öğretimini başarı ile bitiren öğrencilerimizi tebrik ediyor bundan sonraki hayatlarında başarılı, huzurlu zaman geçirmelerini diliyorum” dedi.  
 
Üniversitemiz mezuniyet töreni; Vali İdris Akbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş ve protokol üyeleri tarafından bölümlerini birincilikle tamamlayan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim–İş Öğretmenliği Programı öğrencileri tarafından hazırlanan yılsonu sergisinin gezilmesiyle devam etti.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Bada ve Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Üniversitemiz Öğretim elemanları ve idari personelimizin katılımı ile öğrencilerimiz keplerini atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadılar. Kep atma töreninin ardından program; yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.
 
Haber Galeri