Üniversitemizde “Evlilik Öncesi Danışmanlık” Semineri Düzenlendi

Üniversitemizde “Evlilik Öncesi Danışmanlık” Semineri Düzenlendi
03 Haziran 2022
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “Evlilik Öncesi Danışmanlık” semineri gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Sait Taylan ve Dr. Öğr. Üyesi Neşe Ataman Bor, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serdar Özdinç, akademik ve idari personelimizin yanı sıra öğrencilerimiz katıldı.
 
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Sibel Akgül; Evlilik öncesi danışmanlık kapsamında Gebelik Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Parametreler, Gebelik Öncesinde Doğurganlık Bilincine Erişmenin Önemi, Annenin Yaşı, Gebeliğin Planlamaları, Gebelikte Risk ve Genetik Danışmanlık, Kronik Hastalıklar, Annenin Kullandığı İlaçlar ve Yol Açacağı Sonuçlar, Gebelik Oluşmadan Öncesi Anne ve Baba Adayında Enfeksiyon Varlığının Değerlendirilmesi, Gebelik Öncesi Beslenme Durumu, Beden Kitle Endeksi, Sigara Kullanımı, Evrensel Riskler, Bağışıklama, Aile İçi Şiddet ile Anne ve Babanın Mental Sağlığı ile İlgili katılımcılara bilgi verdi.
 
Seminer soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Haber Galeri