Rektörümüz 2. Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi´ne Katıldı

Rektörümüz 2. Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi´ne Katıldı
31 Mayıs 2022
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş "2. Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi"ne Katıldı.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından düzenlenen Kongreye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’in yanı sıra, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez,  Doğu Anadolu Bölgesi Rektörleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
 
Video konferans aracılığıyla katıldığı Kongre açılışında bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci; Türkiye, dünya ölçeğinde değerlendirildiğinde sahip olduğu biyoçeşitlilikle oldukça önemli bir konuma sahip olduğunu, Kongrenin çevre, yaban hayatı ve yaban hayvanlarıyla ilgili gelişmeler ve sorunların, farklı disiplinler tarafından tartışılması amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek "Özellikle son yıllarda daha sık yaşanan sel, kuraklık ve orman yangını gibi felaketler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmaların artırılması gerektiğine işaret etmektedir." dedi.
 
Kongrede konuşma yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez ise "Tür koruma çalışmaları noktasında pek çok çalışmamıza ışık tutan kongreler, bu konuda emek veren tüm paydaşlarla birlikte bir yol haritası oluşturmamıza yardımcı oluyor." dedi.
Haber Galeri